Een Outplacementtraject voor uw kennismigranten

Wat is een outplacementtraject en hoe werkt een outplacement traject voor uw buitenlandse kennismigranten

HEEFT U INTERNATIONALE, NIET-NEDERLANDSTALIGE WERKNEMERS, KENNISMIGRANTEN EN OUTPLACEMENTBEGELEIDING NODIG?

Heeft u meertalige, internationale, niet-Nederlandstalige werknemers of kennismigranten in dienst, en is er een situatie ontstaan waarbij je één van je werknemers moet ontslaan? Met behulp van outplacementtraject biedt u de werknemer uitzicht op een nieuwe baan. Dit vergroot de kans dat beide partijen op een prettige manier afscheid van elkaar kunnen nemen.

Een outplacementtraject van Together Abroad maakt deze moeilijke overgang makkelijker en effectiever voor zowel de werknemer als uw organisatie. Uw werknemer spreekt meerdere talen en vanuit Together Abroad hebben wij de expertise en het netwerk om deze troef te vertalen naar waarde op de arbeidsmarkt.

ALS WERKGEVER HEEFT U VELE VOORDELEN WANNEER U KIEST VOOR OUTPLACEMENTTRAJECT VIA TOGETHER ABROAD

Focus op nieuw werk

Ontslag doet de werknemer altijd pijn. Om dit gevoel te doorbreken, kunnen wij samen met uw werknemer op zoek gaan naar een nieuwe baan. Dit zorgt ervoor dat u op een goede manier afscheid van elkaar kunt nemen.

Tevreden werknemers en een beter imago

In tegenstelling tot een normale ontslagprocedure kan outplacement een positief effect hebben op uw bedrijfsreputatie. Wanneer werkgever en werknemer op een goede manier uit elkaar gaan, zorgt dit voor meer betrokkenheid en productiviteit bij uw werknemers.

Besparingen

Een Outplacementtraject kan u ook financieel voordeel opleveren. U kunt denken aan juridische kosten als gevolg van een onderhandeling. Wanneer u uw werknemer een outplacementtraject aanbiedt, is de kans groter dat de werknemer de ontslagvoorwaarden accepteert. In Nederland is de bescherming van werknemers groot. U moet in dit proces alle mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen. Outplacement kan dit proces voor beide partijen vergemakkelijken.

Meer tijd

Een ontslag kan een grote impact hebben, als werkgever wilt u het liefst bezig zijn met uw core business. Wanneer u Together Abroad inschakelt, nemen zij het grootste deel van het ontslagproces voor hun rekening.

Wat is een outplacementtraject & hoe werkt een outplacementtraject?

Wanneer een organisatie de moeilijke beslissing neemt om werknemers te ontslaan, is een Outplacementtraject een van de belangrijkste onderdelen van een eventueel ontslagpakket dat zij aanbieden.

Een outplacementtraject is een dienst die wordt aangeboden aan kennismigranten en werknemers die hun baan hebben verloren of gaan verliezen om hen te helpen snel een nieuwe en bevredigende baan te vinden.

Wat is een outplacementtraject voor uw kennismigrant?

Een Outplacementtraject is een uitkering die door verantwoordelijke organisaties wordt aangeboden om voormalige werknemers te helpen snel een nieuwe baan te vinden op de arbeidsmarkt. Outplacementdiensten omvatten loopbaanbegeleiding, het schrijven van cv's en CV's, voorbereiding op sollicitatiegesprekken, doorverwijzingen naar hiring managers en gerichte job leads.

Onze outplacementtrajecten zijn de meest complete op de Nederlandse markt. Wij zijn het enige bedrijf dat niet alleen diensten levert als loopbaancoaching, executive search, CV schrijven, LinkedIn review maar ook namens onze cliënten solliciteert op vacatures die relevant zijn voor hun profiel. Wij zijn gespecialiseerd in Outplacement trajecten voor u (anderstalige) om de juiste baan te vinden.

Mijn naam is Linda van Orsouw CEO | Founder Together Abroad, ik en mijn team begeleiden uw kennismigranten naar een toekomstbestendige baan.

Neem HIER contact met ons op 

LinkedIn & recommendations 

Linda van Orsouw
Together Abroad
WTC The Hague Business Center
Prinses Margrietplantsoen 33, 2595 AM The Hague | The Hague
✉ L.van.orsouw@togetherabroad.nl
☎ +31(0)622966737

 

Hoe werkt het outplacementtraject

Hoe werkt een Outplacementtraject voor uw kennismigrant

T
ijdens je outplacementtraject voor kennismigranten en anderstaligen doorloop je verschillende fases om tot een nieuwe, passende baan te komen. Bij Together Abroad kennen alle trajecten vijf fasen, die je meer of minder uitgebreid doorloopt, afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeften. Hoe het traject er precies uit gaat zien, bepaal je in afstemming met je persoonlijke coach. Want JIJ staat bij ons centraal! Vervolgens wordt tijdens het outplacementtraject een planning gemaakt. Zodat we een nieuwe en passende baan voor je kunnen vinden. Samen met de coach vergroot je tijdens het outplacementtraject je zelfkennis en werk je aan de techniek van het netwerken, het vinden van vacatures, het opstellen van cv's en sollicitatiebrieven en het solliciteren.

Tijdens ons outplacementtraject doorloop je de volgende stappen:

1. Ontslagverwerking en het aanvragen van je WW-uitkering.
De meeste kandidaten herstellen van de schrik voordat ze weer naar de toekomst (kunnen) kijken. In deze fase van het outplacementtraject staat de acceptatie van het ontslag centraal.
Wij begeleiden u bij het aanvragen van uw WW-uitkering via het UWV-portaal en informeren u over uw rechten en plichten.

2. Zelfanalyse
Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van uw zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met een duidelijk profiel van jezelf. Dat profiel omvat je expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen.

3. Oriëntatie op de arbeidsmarkt
Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit, welke vacatures zijn er en welke spreken mij aan? Voor veel kandidaten is het al een tijdje geleden dat ze op zoek waren naar nieuw werk.

In de tussentijd is de arbeidsmarkt enorm veranderd.
Tijdens deze stap gaan we aan de slag met (nieuwe) cv's een onderscheidende motivatiebrief, nieuw LinkedIn profiel, sollicitatietraining, een elevator pitch, personal branding, sollicitatietraining en het gebruik van social media.

4. Job hunting en persoonlijke/online gesprekken
Onze jobcoach screent evenals vacatures/vacatures. Een belangrijk onderdeel van het outplacementproces is het opsporen van niet gepubliceerde vacatures.
Om nieuwe (niet-openbare) vacatures te vinden, benaderen onze jobcoaches potentiële werkgevers rechtstreeks (via LinkedIn of e-mail ). De jobcoach kan u ook helpen bij de sollicitaties.
Wij zoeken en herhalen voortdurend contact met potentiële werkgevers.

5. Nazorg
Tot slot heb je na het outplacementtraject vaak een nieuwe baan gevonden of ben je daarmee bezig. In de laatste fase heb je regelmatig contact met je coach om te vertellen hoe het gaat. Ook voor vragen over het contract, de proeftijd en de arbeidsvoorwaarden kun je bij je coach terecht.
 

For nearly 14 years Undutchables works with full satisfaction together with Together Abroad.
We started with just posting our jobs on their job board, and throughout the years our cooperation has grown into a valuable partnership.

Since last year Together Abroad present their workshop “How to find a job in The Netherlands” also at the 4 Undutchables offices to our candidates. We are happy to be able to provide such great and reliable service to our candidates.
And we look forward to continue our fruitful cooperation in the future.

Kirsten Jansen - van den Broek Undutchables

We have worked with Together Abroad as advertisers since their inception in 2009.

During this time, we have found them to be very responsive to our needs and very pleasant people to work with.


I would certainly recommend them as reliable and responsive business partners with an eye to the market and having their fingers on the pulse of the Dutch employment sector.

 

Ray Paker - Madison Parker International

I have known Linda since the inception of Together Abroad and have always been impressed by her passion for the world of internationals and the energy and drive they have invested in their business.

She have built an important portal for the international community in the Netherlands providing information, trainings and job opportunities to this group.

The job board is an important resource to Adams and gives us greater exposure to the jobs we advertise and an additional source of candidates.

 

Maureen Adam - Adam's Multilingual Recruitment